Dovendienst 20 mei 2017

za 20 mei 2017 20:00 -

De dienst is in samenwerking met het Interkerkelijk Dovenpastoraat IDP en wordt opgenomen door de Reformatorische Omroep. De vereniging Op weg met de ander verzorgt de ondertiteling. Door deze werkwijze kunnen dove mensen de kerkdienst volgen, ook op een later tijdstip.

Over Dovendiensten

Doven en slechthorenden zijn veelal verstoken van het volgen van wekelijkse kerkdiensten. De vereniging 'Op weg met de ander', het 'Interkerkelijk Dovenpastoraat' en de RO hebben de handen ineengeslagen om doven en slechthorenden door middel van video-opnames toch een kerkdienst aan te bieden.

 

De predikanten en voorgangers in de dovendiensten zijn geoefende 'dovenpastors' die met behulp van gebarentaal communiceren. Vergeleken met 'gewone' kerkdiensten kent een dovendienst enkele afwijkende gewoontes; zoals gebeden welke met open ogen en met gebarentaal uitgesproken worden. Tevens wordt er tijdens de dienst veel gebruik gemaakt van ondersteunend beeldmateriaal en worden eenvoudige liederen gezongen/gedeclameerd.

 

Wilt u meer weten over de dovendiensten en het werk steunen? Neem dan contact op met Vereniging 'Op weg met de ander' via email of telefoonnummer 033 - 245 6620.

Reageren op deze uitzending

- Advertentie -

Uitzendingen