Herdenking Holocaust

Herdenkingsconcert Schiedam

za 2 mei 2015 20:05 -

Vanavond kunt u kijken naar het herdenkingsconcert dat Christenen voor Israel op 28 april 2015 organiseerde in de Grote kerk in Schiedam. Muzikale medewerking wordt verleend door het Jongerenkoor Jigdaljahu o.l.v. Bert Noteboom. Het orgel wordt bespeeld door Marco den Toom, en Lennart Moree bespeelt de piano. Sprekers tijdens deze avond: Wolfgang Kotek vertelt hoe hij als Joods kind de Holocaust overleefde. De overdenking wordt verzorgd door ds. Oscar Lohuis en namens Christenen voor Israël spreekt bestuurslid Bert Fluit. Ook de Israëlische ambassadeur in Nederland Z.E. Haim Divon, Bijbelleraar Willem J. Ouweneel en de heer R. Bisschop, lid van de tweedekamerfractie van de SGP voeren het woord. KLIK HIER VOOR PROGRAMMA


Deze uitzending is alleen te bekijken door donateurs.
Inloggen

Over Herdenking Holocaust

In 1945 eindigde de Tweede Wereldoorlog. Zes miljoen Joden werden door de nazi’s systematisch vermoord. Vandaag de dag zijn er nog enkele getuigen in leven die kunnen vertellen wat zij hebben meegemaakt, om zo volgende generaties te kunnen waarschuwen. Want antisemitisme en rassenhaat neemt in Europa weer toe. Dat maakt hun boodschap actueler dan ooit. Er is geen toekomst zonder kennis van het verleden.

 

Christenen voor Israël maakte in samenwerking met de RO en Family7 in 2015 een vijfdelige documentaire. Tevens zijn er 7 herdenkingsconcerten georganiseerd; tijdens het concert in de Arnhemse Eusebiuskerk en in Schiedam was en is de RO erbij om een opname te maken.

 

Reageren op deze uitzending

- Advertentie -

Uitzendingen